web analytics
 
 

4 риска за здравето, които предизвиква ухапването от дървеница

Сърбящи, зачервени петна в областта на лицето и крайниците, раздразнена и възпалена кожа, тъмночервени петна върху спалното бельо. Това са едни от сигурните знаци, че в дома ви има дървеници. До какви последствия могат да доведат ухапванията от дървеници и колко опасни за здравето могат да бъдат те, ще научите от следващите редове. Информацията ще ви помогне да запазите самообладание и да вземете адекватни мерки, ако в дома ви са се настанали неканени гости.

Read more

Какво трябва да знаете за ухапванията от дървеници

Колко опасни могат да бъдат ухапванията от дървеници за човешкото здраве, Как да сме сигурни, че ухапванията са причинени точно от тези кръвосмучещи и какво да предприемем в случай на нападение? Отговор на всички тези въпроси ще получите в следващите редове. Те ще ви помогнат да вземете най-ефективните и бързи решения в случай да ухапване от дървеница.

Read more

Учени създадоха мишка от два мъжки екземпляра

Учени създадоха мишка от два мъжки екземпляра – пробив в репродуктивната биология, съобщава Си Ен Ен, цитирайки “Нейчър”. Яйцеклетката, която използвали, е направена от кожни клетки и е разработена в лаборатория.

Read more

Плъхове с размер на котка нападнаха малък британски град

Британски град беше нападнат от гризачи, които според очевидци са били големи, колкото котка. Тенби е град в Югозападен Уелс, графство Пембрукшър. Разположен е на брега на залива Кармартън Бей към Бристълския канал и се намира на около 130 км. на северозапад от столицата Кардиф. Жителите на красивия крайморски град са измъчвани от гигантски плъхове с размерите на домашна котка.

Read more

Защо е важно да варосваме дърветата и как да го правим правилно?

Варосването на дърветата е важна част от есенната поддръжка на градината. Дори в момента да е началото на пролетта, никога не е рано да разберете защо е толкова важна поддръжката с вар, както и как да я направите правилно. Кората предпазва дървото. Тя е първата, която изпитва температурните промени, студа, слънчевите изгаряния, пукнатините и нападенията от вредители. Ето защо е толкова важно да се грижите за нея. За да предпазите дърветата в градината си от всичко това, трябва да нанесете вар.

Read more

Започна пръскането срещу комари и кърлежи в София

Започнаха задължителните дезинфекционни обработки на тревни площи и водоеми, на територията на Столична община срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи. Заради по-топлото и сухо време, процедурите тази година, започват една идея по-рано. Екипите на дирекция „Зелена система“ заедно със Столичното РЗИ и районите на Столична община, създават необходимата организация, съобщиха от СО.

Read more

Защо цените на ултразвуковите устройства срещу хлебарки са различни?

Ултразвуковите устройства за борба с хлебарките наброяват солидно число предложения от марки, тип устройства и цени. Разглеждайки възможностите, предлагани на пазара, потребителят си задава въпроса – защо ценово тези устройства са различни, след като предлагат една и съща услуга, работят на един и същи принцип  и рекламите им гарантират един и същи резултат от работата?

Фирма Превента ДДДД ЕООД представя основните критерии, важни при избора на устройствата за унищожаване на хлебарки, и сравнителна характеристика между уреди против хлебарки от един и същи тип, което отговаря на въпроса за разликата в цените.

Read more

Ултразвуков уред против хлебарки

В борбата с най-упоритите вредители – хлебарките, своето място имат електронните устройства, наричани често репелент за инсекти. Това название е много точно, защото тези уреди обикновено не са в състояние самостоятелно да се справят с колониите хлебарки, завзели жилищното пространство на хората. Те най-често са част от общия план за борба с вредители, наред с други методи за унищожението им.

Read more

Вкаменелост на хлебарка на 49 милиона години

Всички знаем за старата поговорка: “Където има една хлебарка, там със сигурност има и повече!” Но кой би си помислил, че тази фраза е валидна и дори може да ни върне 49 милиона години назад в миналото? Наскоро учени откриха вкаменени следи от пет вида хлебарки в Западно Колорадо, които датират отпреди близо 50 милиона години! Благодарение на откритията си те успяха да разберат по-добре не само еволюционните пътища, но и праисторическите климатични условия. Прочетете нататък, за да се потопим по-дълбоко в тези невероятни открития.

Read more

Ултразвуков уред против хлебарки или Електромагнитен ?

Ултразвуковите и електромагнитните устройства за борба с хлебарките представляват най-съвременната, чиста и привлекателна възможност да се държат неприятните вредители далече от пространствата, населявани от хората. Коя от двете възможности е подходяща за конкретното място, което се нуждае от защита, какво трябва да знаем при избора на апарат за хлебарки?

В помощ на клиентите фирма Превента ДДДД ЕООД представя основните характеристики на двете устройства, предимствата и недостатъците на всяко от тях и критериите, които са важни при избора.

Read more

Хлебарки

Хлебарките са инсекти, с плоски тела, обикновено с два чифта крила, завити към гърба. Само някои видове могат да летят, но го правят рядко. По земя се придвижват изключително бързо. Цветовете варират от светло кафяв до черен. Обикновено са с размери от 2-3 мм, до внушителните 80 мм. Разпространени са по всички краища на света, като имат най-силно присъствие в тропиците. Обикновено се намират и в нашите домове, като най-разпространените видове са:

Read more

Хапят ли хлебарките?

Многообразието на хлебарките на земята е голямо. Има 4500 вида, от които само 30 са опасни. По данни на изследователите само 1% от общата популация може да нанесе поражения директно на човека.
Най-опасни за хората, поради ухапване са два вида: Periplaneta americanа и Periplaneta australasiae.

Read more

Любопитни въпроси за плъховете

Плъховете са често срещано страшно същество, но има много неща, които хората не знаят за тези очарователни животни. В тази публикация в блога ще разгледаме някои от най-интересните и любопитни въпроси за плъховете. От интелигентността им до изненадващо близките им отношения с хората – плъховете са по-сложни същества, отколкото много хора осъзнават. Надяваме се, че тази публикация в блога ще ви помогне да разсеете някои от митовете и дезинформацията за тези интересни животни!

Read more

Един необичайно огромен и красив молец – Hyalophora cecropia

Случвало ли ви се е да срещнете същество с толкова величествени размери, че сякаш не се подчинява на законите на природата? Точно това ви очаква, когато се сблъскате с Hyalophora cecropia, северноамериканския гигантски копринен молец! С размери до около 11 см ширина и около 15-18 см дължина, когато крилата му са разперени, това огромно насекомо съперничи на много други рекорди по големина, поставени от малки птици, като врабчета или колибрита. Освен това тези зашеметяващи насекоми могат да се похвалят с множество ослепителни цветове – от наситено кафяво и червено до яркооранжеви акценти, заобиколени от розови и жълти ресни. Всички тези характеристики се съчетават в хипнотизиращ модел, който със сигурност ще остави без дъх от възхищение всяка майка или дама!

От прашните страници на историята откриваме едно забележително същество, скрито пред очите ни – молецът. При 160 000 вида по света и 20 000 вида пеперуди за сравнение – молците често са пренебрегвани, когато става дума за красота. Но това, което мнозина не знаят, е, че те могат да бъдат също толкова ярки и очарователни! Да вземем за пример Hyalophora cecropia – невероятно нощно същество със собствена уникална история, която чака да се разгърне…

Read more

Любопитни факти за водното конче

Водните кончета са изключително красиви и грациозни същества, чийто образ често се използва в изкуството и поезията. Те са красиви и интригуващи, но са и свирепи хищници, които имат остри челюсти, почти 360-градусово зрение и могат да летят назад.

По форма и име, водното конче илюстрира красотата и летящата сила на тези насекоми. Появявайки се на сцената на живата природа преди 300 милиона години, водните кончета реално стават едни от първите насекоми, които обитават тази планета. Това е доста дълъг период от време, през който те неуморно усъвършенстват изкуството на летенето, ловът и факта да бъдат невероятни.

Ето девет такива факти, които ще променят начина, по който гледате на тези уникални, древни и невероятно разнообразни насекоми:

Read more

Call Now Button