web analytics
 
 
19.11.2014 Превента България

5 причини да не опитвате да решите проблема сами

защо да не опитвате да решите проблема сами

Може би се изкушавате да отидете до магазина, да купите препарат за инсекти и да се опитате да спечелите битката с гадините. Преди да направите това, задайте си следните въпроси и вижте нашите експертни отговори:

[dt_gap height=”25″][vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Колко биха ми стрували тези препарати?”]

Препаратите от близкия магазин могат да варират от 10 лв. до 80 лв. в зависимост от нужния пестицид и площта, която ще обработвате.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Сигурен ли съм какви точно инсекти имам вкъщи и от кой вид са?”]

С цел да направите ефективна обработка, първо трябва да знаете с какво си имате работа. Нашите специалисти са сертифицирани дезинфектори и имат много практически опит, което гарантира недвусмисленото диагностициране на проблема и правилното решение.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Колко време ще ми отнеме да разбера какъв вид инсекти имам вкъщи и какво точно да използвам за унищожаването им?”]

Ще се наложи да отделите часове от времето си в диагностициране, търсене на информация в Интернет, закупуване на пестициди и обработка на жилището. Нужни са месеци и години практически опит, за да станеш опитен дезинфектор и да имаш ефективно и бързо решение на всеки проблем.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Достатъчно ефективни ли са продуктите в магазина в сравнение с професионалните пестициди?”]

Правилната концентрация и дозировка на препаратите е от ключово значение за ефективното справяне с проблема. Всяка ситуация е индивидуална и се преценява от дезинфектора. Препаратите в търговската мрежа съдържат малки дози от активното вещество и вместо да убиват инсектите, те ги “ваксинират” и създават резистентност у тях.

В много случаи, проблемът се усложнява след обработката с препарати от търговската мрежа. Ако все пак вече сте направили тази грешка, запазете опаковката на продукта, за да могат нашите дезинфектори да видят към коя съставка сте изградили резистентност у инсектите и да използват препарат с друго активно вещество.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Сигурен ли съм, че ще направя правилно обработката без да застраша здравето си и в същото време да реша проблема?”]

Обикновено “домашното третиране” включва нанасяне на препарата с пулверизатор и без защитни средства. Използването на пулверизатор със сигурност няма да гарантира правилна дозировка и покривност, а липсата на защитни средства силно увеличава риска от натравяне и обриви.

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]

 
 

Google рейтинг
4.8
На база на 420 отзива
js_loader
Call Now Button