web analytics
 
 
31.03.2023 Мирослав Иванов

Плъхове с размер на котка нападнаха малък британски град

Британски град беше нападнат от гризачи, които според очевидци са били големи, колкото котка. Тенби е град в Югозападен Уелс, графство Пембрукшър. Разположен е на брега на залива Кармартън Бей към Бристълския канал и се намира на около 130 км. на северозапад от столицата Кардиф. Жителите на красивия крайморски град са измъчвани от гигантски плъхове с размерите на домашна котка.  Според местните гризачите копаят огромни дупки, с които разрушават скалите по живописното крайбрежие, пише Daily Mail.

Роджър Майлс е местен лодкар. Той твърди, че проблемът се е влошил през последните месеци, но нито една голяма медия не говори по този въпрос. Майлс каза, че плъховете са навсякъде, по всяко време на денонощието. Без значение дали е сутрин, обед или вечер, огромните гризачи се разхождат по бреговете на Тенби и плашат както местни, така и туристи.

Най-големият страх на хората от Тенби е, че ровенето на плъховете ще унищожи част от скалите на Касъл Хил, които вече са повредени от ерозия. Тези скали са гордостта и радостта на града и хората не искат нищо лошо да им се случва. Те са готови на всичко за да се справят с проблема с гризачите, но да се справим с тези вредители, често е изключително трудно.

Кметът Сам Скирм-Блекхол казва, че ще бъдат предприети действия и кметството ще постави десетки кутии със стръв за да бъдат заловени гризачите. Жителите на града обаче не вярват, че проблемът може да се реши по този начин. Когато плъховете достигнат полова зрялост четири или пет седмици след раждането, популацията от два може да нарасне до колосалните 1250 в рамките на една година. Жителите не смятат, че има начин да заловят и убият плъховете толкова бързо, колкото животните могат да се размножават.

Google рейтинг
4.8
На база на 384 отзива
js_loader
Call Now Button