web analytics
 
 

Дървениците са най-неприятните инсекти, с които можете да си имате работа вкъщи. Борбата с тях е трудна, сериозна и изисква както голям опит, така и нужните препарати и най-вече техника за обработка.

Ако проблемът с дървениците се задълбочи (повече от няколко месеца), се стига до огромни колонии, най-вероятно резистентни и тогава единственият вариант пред Вас ще бъде изхвърляне на мебелите и настилките и основен ремонт до панел (тухла).

Именно поради ограниченото време за справяне с проблема, НЕ се опитвайте да решите проблема сами, въоръжени с пулверизатор и НЕ се доверявайте на съмнителни фирми с атрактивни промоции и безкрайни обещания. Битката с дървениците е много сериозна задача, за която не разполагате с много време за експерименти.

А ето как професионално да бъде решен проблема.

1. Нужен брой обработки

Нужния брой обработки за решаване на проблема са минимум 2. С първата обработка ще умре по-голямата част от популацията, а с втората ще бъдат убити останалите живи дървеници и новоизлюпеното поколение. При тежките случаи се налагат 3 обработки, а в много редки случаи се стига и до 4.

Обработките се правят през период от 10-14 дни.

 

2. Карантинен период

След обработката е нужно да напуснете помещенията (хора и животни) за минимум 10-12 часа, а най-добре за 24. Бременни жени трябва да напуснат за 48 часа, а малки деца за 72 часа. Препаратите, които използваме са силно агресивни с неприятна задушаваща миризма. Колегите ни работят с химически маски, с най-висока защита. След като изтече карантинния срок, влезте в апартамента си, отворете прозорците за 1-2 часа, за да се проветрят помещенията, докато спрете да усещате миризмата на препарата.

 

3. Подготовка преди обработката

Справянето с проблема не зависи само от нас. Вие играете съществена роля в процеса. Освен подсигуряването на нужния карантинен срок, от Вас се изисква следната подготовка:

– Освободете матраците (дюшеците) от всякакво спално бельо (завивки, чаршафи, възглавници и др.). Сложете спалното бельо в найлонови чували, завържете ги хубаво и ги поставете в средата на стаята.

– Освободете нощните шкафчета от всякакви предмети в тях и изкарайте чекмеджетата.

– Не оставяйте никакви хранителни продукти на открито – слагайте всичко в хладилника.

– Ако имате килими, навийте ги на руло, увийте ги в найлон, завържете ги хубаво и извикайте фирма за пране на килими, за да се погрижат за тях. След като Ви ги изперат, не бързайте да ги слагате по местата им.

Всичко това се прави с цел да имаме възможно най-много площи за обработка и максимална ефективност.

 

4. Действия след обработката

След като подготвите жилището си според изискванията, наш екип ще направи обработката. Изчаквате нужния карантинен срок, според точка 2 и:

– Отваряйте найлоновите чували със спалното бельо и слагайте всичко в пералнята на възможно най-висок градус (60+ градуса).

– НЕ слагайте килимите все още. Слагат се, когато проблема е окончателно решен.

– Почистете плотовете и шкафовете в кухнята (само в кухнята) с препарат. Почистете масите в хола и кухнята с препарат.

– Сложете ново спално бельо по леглата и използвайте апартамента си, както обикновено.

Имайте предвид, че е напълно нормално да виждате повече дървеници, отколкото преди обработката. Това е така, понеже препаратът ги провокира и те излизат от гнездата си и започват да лазят хаотично на открито. Така трябва и да бъде.

Седмица след първата обработка ще се чуем, за да видим какво е моментното положение с проблема и кога да планираме следващата обработка.

 

Обадете ни се сега и проблемът Ви ще бъде решен до 48 часа!

Google рейтинг
4.8
На база на 384 отзива
js_loader
Call Now Button