web analytics
 
 
17.04.2015 Превента България

Как да се отървем от мравките

как-да-се-отървем-от-мравкитеПоне  веднъж в живота ви се е случвало да Ви нападнат мравки.  Те не се спират пред високите етажи на блоковете и си намират пролуки, през които преминават само и само, за да достигнат храната си. Няма значение дали живеете в къща или на първия етаж на кооперация, или на последен,или си почивате спокойно на двора,  от нашествието на мравките никой не е защитен.

Има няколко начина, благодарение на които може да предотвратите появата на мравки или поне да ограничите достъпа им до дома Ви. 

1. Около прозорците и вратите може да сложите пудра талк, която представлява много ефективен нетоксичен репелент. Като репеленти действат и сярата на прах, боракса, крем тартар и ментата.

2. Ако смесите равни части оцет и вода или дори без да разреждате оцета, може да напръскате по зоните с мравките, които не понасят миризмата на оцет и ще отидат много надалеч. Същата течност може да използвате , когато сте някъде на открито.

3. Мравките най-често са привлечени от сладки неща. Тези вкусотии може да обградите с тиксо, което е поставено с лепкавата си част нагоре.

4. С пипетки е възможно да поставите по-малко борна киселина в отворите и в пукнатините, през които влизат досадните мравчици. Предупреждаваме Ви, че тя е токсична и трябва да внимавате да не я поглъщат деца или домашни любимци.

5. Тебеширът е много ефикасен метод в борбата Ви срещу мравки. С него може да очертаете входовете ,през които ви атакуват насекомите. Заради калциевия карбонат, който е съставен от черупки на морски обитатели, мравките няма да се доближат до тебешира.

6. Ще предпазите работното си място и дома си от мравки, ако нахвърляте брашно или сол по пътя им.

7. Горските мравки, които са известни с това, че нападат доста неприятно си правят мравуняци, които може да премахнете като върху тях обърнете керамична саксия и през отвора й сипете гореща вода.

8. Около входната врата може да оставите настъргана кора от лимон. А пък сок от лимон сипете в пукнатините на стените и в процепите, от които евентуално могат да влязат мравки. Цитрусите са много ефикасни и срещу бълхи, и хлебарки. А с пюре от кори от портокали в гореща вода ,се предпазвате от мравчената инвазия.

9. Пиперът и лютивите чушки не са сред любимите храни на мравките. Поради тази причина може да ги използвате срещу тях.

начини за борба с мравките10. Ако похапвате някъде навън, а върху масата ви се катерят мравки и вие трябва постоянно да ги премахвате, най-лесното решение на проблема е, ако сложите краката й в контейнери с вода. По този начин мравчиците няма да успеят да се изкатерят на масата и ще предпазите храната си.

11. Брашното, захарта и пиперът често се оказват и храна за мравките, и в някои случаи не са достатъчно ефективни. Може да защитите тези, а и другите хранителни продукти в дома си, като поставите в шкафовете дафинов лист, подправката карамфил или пръчица канела.

12. С лавандула и теменужки можем да предпазим градината и балкона си от напастта от мравки.

13. Пукнатините и мъничките отвори, от които излизат мравките, може да запълните със смес от сол, вода и брашно.

14. Ъглите в стаята, както и пътят на мравките може да посипете със смес от пудра захар или бебешка пудра с бакпулвер, с разтвор от вода и препарат за миене на чинии или прах за пране.

15. Содата за хляб , обелките от горчиви краставици и утайката от кафе, действат като отрова за ужасните мравки.

16. Ако в къщата си имате домашен любимец, той ще ви помогне в борбата срещу мравките, защото те усещат присъствието на едно по-силно същество от тях. По този начин мравките ще избягват дома ви.

Най-вероятно с тези мерки ще имате само някакъв временен или локален успех. Мравките са много, много упорити, и се предават по-трудно от нас. Съветът ни е, ако имате подобен проблем, да ни се доверите, защото нашите специалисти действат с необходимите препарати, според конкретната ситуация – бързо, адекватно и ефективно.

 
 
 

Google рейтинг
4.8
На база на 399 отзива
js_loader
Call Now Button