web analytics
 
 
30.11.2015 Превента България

Автоматична мухобойка – пушката ‘’оттървител’’

Чувството да ти жужи муха на главата – познато.

Гледката на муха блажено потриваща крачета на твоята пържола – познато.

Усещането за малки лазещи крачета по носа, в най-сладката Ви дрямка – познато.

 Много често мухите ни докарват до лудост с тяхното безметежно жужене и безсловесно плюене в собствените ни домове. Те са влудяващо бързи и безсрамно досадни. Изпилват всяка клетка от нервната ни система и се държат като господари на света. Толкова малки, а толкова непоносими.

 

Предполагам, че това е епилогът на упътването за употреба на мощният автоматичен мухобой, изобретен от един американски Мухо – рейнджър.

 

Човекът Лоренцо Маджори

1

 

Американецът Лоренцо Маджори още от малък не харесвал насекомите и най – вече мухите. От малък се опитвал да ги убива, където и както му падне. Идеята за пистолета му дошла, когато бил на девет и гледал как нахалните инсекти се разхождат по любимите му семейни снимки. Той за себе си казва, че не е бил малтретиран или тормозен като малък от насекоми, не е имал кошмари или други неприятни събития в живота си, които са го подтикнали към това изобретение, просто от малък ненавиждал летящите досадници.

 

Цял живот си мислел за пистолет, който може да избива мухите от разстояние, но било само като фикс идея. Много дълго не пристъпил към осъществяването и. Животът го отнесъл във всевъзможни посоки и размил идеята за невероятното оръжие. В главата си той винаги имал желание да реализира пушката мухоубиец, но все не му оставало реално време, за да го направи. Той се занимавал с бизнес. Имал Кетъринг компания в Бевърли Хилс. Работел усърдно, но не се чувствал докрай удовлетворен от себе си.

В един изключително нещастен ден за г-н Маджори, сестра му почива. Той е безкрайно огорчен и съкрушен. В дните си на печал, той си дава сметка, че животът е твърде кратък и няма време за профанна борба с ежедневните задължения. Разбира, че ако не действа на момента, никога няма да постигне мечтите си. Зарязва бизнесът и се заема с изобретението. Желанието му е да направи пушка, която да убива мухите от няколко метра. Той знае, че те имат много бързи реакции и че зрението им позволява да видят приближаващата опасност изключително добре. За да реализира своята мечта находчивият американец Лоренцо Маджори изтегля всички свои спестявания и изпразва всички кредитни карти, които притежава.  Похарчва над триста хиляди долара, преди да открие компания, която да вложи средства в идеята. След като вече има прототипа на пушката – мухобой той решава да използва сайтовете за набиране на средства. Публикува там, три минутен видеоклип, в който се обяснява подробно относно характеристиките на оръжието и се показва как действа. За да привлече повече купувачи, изобретателят посочва, че който дари тридесет долара, ще получи с безплатна доставка по една пушка.  В последствие това се оказва почти фатално за финансовата част от проекта. Той променя политиката и момента всеки, който поръчва автоматичната мухобойка заплаща същите тридесет долара, но и част от разходите за доставка.

 

 

Изобретението

2

 

За да реализира по професионален и работещ начин своята мечта Лоренцо се обръща към инженери в Шанхай, които изготвят прототипа на пушката. Те разработват първо функционалната част а след това и няколко модела според визията. Залагат на различни цветове и материали.

 

В крайна сметка – след две пътувания до Китай и едно завидно количество похарчени средства пушката мухоубиец е готова. Той нарича своето изобретение Bug-a-salt, заради субстанцията, която се използва като патрони.

Тя наподобява воден пистолет, който обаче се захранва със сол.

Пушката е съставена от няколко основни части. Пластмасов корпус, спусък, предпазител и контейнер за солта.

Дори и пушка, която работи със сол,  все пак това е оръжие и господин Маджори предупреждава за внимателна употреба. За това той препоръчва употребата на предпазителя.  В контейнера за сол се побира количество за около петдесет изстрела. Един изстрел употребява по малко от един грам сол.

Тъй като разпръскването на сол в къщата не е най-голямата мечта на домакините, във видеото за набиране на средства, изобретателят демонстрира минималното количество на сол, което бива употребявано. Освен това много добре обяснено е, че мухите остават цели и след това лесно биват почистени.

От механична гледна точка оръжието е лесно за употреба и изстрелите са лесно възпроизводими без откат и допълнителни движения. Не е необходима сила за употребата на пушката, както и не е необходим специален лиценз.

 

Научно доказателство

 

След като пушката мухоубиец става популярна сред населението на Америка, един учен, занимаващ се с изучаването животът и развитието на мухите, е много скептично настроен и подлага изобретението на обстойна проверка. Научният изследовател, професор Майкъл Дикинсън от технологичният университет в Калифорния, споделя, че може би това е най-доброто оръжие, което може да се изобрети за справяне с мухите. Той казва, че мухите могат да виждат, летящите към тях обекти, милисекунди, преди да ги достигнат. Тъй като, обаче, солта е с кристална структура, изключително доброто зрение на мухите, не може да я улови. Тя е прозрачна и при бързото си движение остава невидима за зоркия поглед на жертвата. Така мухите – натрапници остават изненадани и уловът бива успешен.

 

Заключението

 

Роден с една мечта, живял и работил за постигането и Лоренцо Маджори днес е вписан като изобретателят на пушката мухобой. Той застава зад своята идея и работи усърдно и упорито за постигането и. Решава, че да заложи всичко, което притежава е част от сделката и е необходимо за да изживее мечтата си. Той се обръща към сайтовете за Crowdfunding и набира средства за да разпространи своята пушка из цял свят. Мнозина имат невероятни идеи, но много малко хора рискуват и се борят за нещата, които им се полагат. За осъществяването на своите мечти. Да печелиш от любимото си занимание, да имаш потенциал, които да развиеш, да бъдеш познат по цял свят – това се нарича успех! Рисковият играч, господин Маджори показа на целият свят, че не са необходими милиони, за да постигнеш мечтаният връх. Той успешно подготвя своят успешен план, до най-малката подробност. Залага всичко, което притежава на един досаден паразит влудяващ цялото човечество. И предполага, че може би неговата неприязън към мухите би била полезна за останалата част от света.

 

Мечтата превърната в реалност и донесла популярност на Лоренцо Маджори се нарича Bug-a-salt !

 

А вас какво Ви дразни?

 

 

 

,
Google рейтинг
4.8
На база на 409 отзива
js_loader
Call Now Button